//

У Кентуккі підприємця-християнина змушують друкувати рекламу гомосексуалістів

Уповноважений з прав людини в штаті Кентуккі заявив, що гомосексуалісти-видавці мають право відмовитися друкувати літературу, де гомосексуалізм не схвалюється, але християнська компанія не має права відмовитися друкувати рекламу гомосексуальних заходів.

 

Організація гомосексуалістів поскаржилася в місцеву комісію з прав людини на компанію «Hands On Originals» в місті Лексінгтоні, штат Кентуккі, яка відмовилася робити футболки з рекламою гомосексуального святкування. При цьому на головній сторінці інтернет-сайту цієї компанії, яка виробляє одяг, кавові кружки, і подібну продукцію з потрібною замовнику символікою, зазначено, що її власники - християни, і обумовлено, що вони можуть відмовитися від замовлення з моральних міркувань.

 

Організація «The Gay and Lesbian Services» оформила замовлення на футболки, не уточнивши при оформленні, що на них потрібно буде зобразити. Коли фірма з'ясувала подробиці, вона відхилила замовлення і запропонувала звернутися до іншої фірми, яка виконала б його в строк і за ту ж ціну. Однак гомосексуалісти відмовилися і поскаржилися на дискримінацію до Комісії з прав людини в окрузі Лексінгтон. Виконавчий директор Комісії, Раймонд Секстон, заявив, що «Hands On Originals» зобов'язані обслужити гомосексуалістів. Однак розгляд справи поки триває.

 

За матеріалами www.regions.ru