//

У Казахстані духовенство та черниці УГКЦ провели реколекції та спільну зустріч

Від 12 до 15 березня в Караганді відбулися реколекції та зустріч священиків і сестер, які душпастирюють у Казахстані. У зустрічі взяли участь усі священики, які служать в Казахстані: з Караганди, Астани, Павлодара, Алмати та Сатпаєва, а також сестри служебниці Непорочної Діви Марії, які працюють у парафії в Караганді та в Апостольській нунціатурі в Астані.

 

У перші два дні відбулися духовні вправи, які провадив о. д-р Збігнєв Григорцевич, настоятель місцевої римо-католицької парафії. У своїх духовних конференціях реколектант закликав до поглиблення духовного життя, а особливо звертатися до джерел східної духовності: до творів отців Церкви. Душпастирі мали можливість у ті дні молитися повне молитовне правило (у своїх парафіях  через відчутність сестер і дяків вони не мають можливості відправляти більшість богослужінь добового циклу).

 

14 березня відбулася робоча зустріч священиків і сестер, на якій обговорювалися різноманітні душпастирські справи, священики ділилися своїми успіхами та проблемами. Були обговорені ініціативи та плани на 2012 рік.

 

У зв’язку із 100-літнім ювілеєм від дня народження блаженного священномученика Олексія Зарицького були прийняті відповідні рішення щодо підготовки проведення спільно з Римо-Католицькою Церквою, згідно з рішенням Єпископської Конференції Казахстану, симпозіуму в Караганді в листопаді цього року. Багато часу душпастирі присвятили темі проголошеного Синодом Єпископів УГКЦ Року покликання мирян. Було прийнято рішення провести собор мирян на парафіяльному та на всеказахстанському рівнях.

 

В останній день зустрічей о. Василь Говера, Апостольський делегат для греко-католиків у Казахстані та Середній Азії, провів презентацію стратегії розвитку Української Греко-Католицької Церкви до 2020 року.

 

Прес-служба УГКЦ в Казахстані
Джерело: www.ugcc.org.ua