//

У Кастель Гандольфо завершилася зустріч "Кола Ратцінгера" (оновлено з відео)

28 серпня у папській літній резиденції Кастель Гандольфо завершила працю традиційна зустріч-семінар кола колишніх студентів і аспірантів професора богослів'я Йозефа Ратцінгера.


Впродовж декількох днів 40 учасників літнього семінару обговорювали тему нової євангелізації. Зі вступним словом на відкритті цієї зустрічі виступив Папа Бенедикт XVI. Тема цього семінару "стане прелюдією" запланованої у Ватикані на 15 і 16 жовтня зустрічі Понтифіка з представниками церковних інститутів Західної Європи, що займаються новою євангелізацією. За цією зустріччю послідує XIII Генеральна планова асамблея Синоду єпископів (7 по 28 жовтня 2012 року), на якій обговорять тему "Нової євангелізації і передачі християнської віри".


На зустрічі з доповідями виступили філософ Ганна-Барбара Герл-Фалкевич (Дрезден) і директор Віденської академії Євангелізації спільноти Емануїл Отто Нойбауер (Відень).


28 серпня зустріч "Кола Ратцінгера" завершилася Службою Божою, яку відправив Бенедикт XVI. На початку Євхаристії Папа зазначив: «Давайте помолимось, щоб Бог об’явив усім, що Він є животворящою водою, і що Він не дозволяє, щоб життя людей і їх прагнення до більшого було приглушене чи втопилось у ефемерності». Під час Літургії він особливо молився за молодь: «Ми, котрі пізнали Бога ще будучи молодими, мусимо просити прощення, оскільки приносимо так мало світла Його обличчя до людей, бо від нас іде так мало впевненості в тому, що Він існує, що Він є тут, і що Він є Великим, котрого ми слухаємося».


Проповідь виголосив кардинал Крістоф Шенборн, котрий говорив про цілковите самозречення, що повинно супроводжувати радикальне християнське учнівство: «Ми можемо розпізнати Божу волю і зробити її основою нашого життя лише тоді, коли не будемо підлаштовуватися під цей світ».


Такого типу зустрічі-семінари, теми яких нині пропонує сам Понтифік, відбуваються вже 35 років. Причому, вони не переривалися навіть після того, як кардинала Йозефа Ратцінгера  обрали Главою Католицької Церкви.


За матеріалами www.news.va  та www.sedmitza.ru