//

У Канаді розгорілася суперечка про християнські університети

У Канаді розгорілася суперечка на тему: чи мають право християнські університети брати на роботу лише християн?

 

 

У деяких християнських університетах претенденти на посаду викладача повинні письмово засвідчити, що вони погоджуються з основними положеннями християнства: що Бог Єдиний, що Біблія – Його Слово, і що Христос – втілений Бог. На це ніхто ніколи не скаржився і ніхто не робив з цієї вимоги секрету.

 

 

Канадська асоціація університетських викладачів (КАУВ) визнала це недопустимим і висунула проти трьох учбових закладів: Західного Троїцького університету в Британській Колумбії, Крендальського університету в Нью-Брунсвіці і Вінніпезького канадського менонітського університету звинувачення в «обмеженні викладачів вузькими доктринальними рамками». Вона також висловила побоювання, що викладачі, що підписали відповідний документ, але згодом поміняли свої переконання, можуть бути звільнені.

 

 

У свою чергу, частина викладачів назвала ці звинувачення антирелігійною витівкою і звинуватила КАУВ в цькуванні християнських вузів. Під петицією протесту підписалися вже 140 викладачів – членів КАУВ.
 

 

«Об’єднання викладачів труїть ці невеликі християнські університети, от і все, і я думаю, що викладачі інших закладів повинні втрутитися», - говорить Пол Аллен, професор богослів'я в університеті Конкордія в Монреалі. – «Мене дратує, коли під виглядом захисту академічних свобод протягують антирелігійну ідеологію».

 

 

За матеріалами: Regions.Ru