//

У Канаді Глава УГКЦ взяв участь у молитовному сніданку

У четвер, 7 червня, Блаженніший Святослав узяв участь у третьому річному молитовному сніданку під патронатом Владики Давида (Мотюка). На заході також був Архиєпископ Ричард Сміт, Голова Конференції Католицьких Єпископів Канади.

 

Цьогорічний молитовний сніданок, що проходив під гаслом “Вітайте незнайомих серед нас”, був ще однією доброю нагодою для роздумів над словами з Послання святого апостола Павла до євреїв: “Гостинності не забувайте, бо нею деякі, не відаючи, ангелів були вгостили”.

 

У проповіді Предстоятель УГКЦ подякував усім присутнім за участь, а головно за те, що розпочали цей день зі спільної молитви. На завершення очільник греко-католиків побажав усім, «щоб усе їхнє життя, праця та служіння для родини, Церкви та суспільства стало неустанною молитвою їхнього життя».

 

Цього ж дня Блаженніший Святослав побував у м. Мондер, де в каплиці сестер служебниць Непорочної Діви Марії відслужив подячну Божественну Літургію за дар служіння Господеві та ближнім, сестер служебниць і ченців Чину святого Василія Великого. Сестри служебниці разом із провінційною настоятелькою с. Патрикією Лейсі подякували Предстоятелю УГКЦ за візит, спільну молитву та благословення.

 

Відтак Отець і Глава УГКЦ відвідав музей отців василіан, у якому ознайомився з експонатами, що розповідають про історію українців в Канаді та про місіонерське служіння ченців цього чину і сестер служебниць. Одним із унікальних експонатів музею є примірник Острозької Біблії.

 

На завершення свого візиту до Мондера Предстоятель УГКЦ побував у будинку опіки людей похилого віку, яким від часу заснування до 2006 року опікувалися сестри служебниці НДМ.

 

Повідомила с. Еммануїла Харишин, СНДМ
Джерело: www.ugcc.org.ua