//

У Камеруні відбулася інавгурація Року Віри

Рік Віри розпочала церковна східна провінція Камеруну. В інавгураційній урочистості головував Апостольський Нунцій в цій країні, Архиєпископ П'єро Піппо. Це його перший візит до цієї єпархії з часу прибуття в Камерун.


Під час Літургії, на яку прибуло багато представників усіх єпархій, а також місцевий уряд та еліта, посвятили і вручили делегатам єпархії майже триметрові хрести, які помандрують до окремих єпархій, а вже від сьогодні розпочнеться паломництво по парафіях і християнських спільнотах. Це одна з ініціатив, що мають пробудити віру в людей, які прийняли її від перших  місіонерів ще зовсім недавно, близько 80 років тому, а в деяких регіонах навіть 20 років тому.
Урочистості передував суботній концерт, де виступили молодь, діти, старші люди, а також представники пресвітеріанської церкви.


Варто наголосити, що ця подія є першою такою ініціативою. Через комунікаційні та економічні труднощі організація спільних зустрічей є вкрай складною. Інавгураційна церемонія є першим важливим кроком на шляху спільного бачення пастирської праці в цій провінції, яка складається з багатьох племен, культур і мов.


За матеріалами: Radio Watykańskie