//

У Кам’янці-Подільському відкрили «Центр Єдності ім. Івана Павла ІІ»

У п’ятницю, 1 липня, у Кам’янці-Подільському відбулась довгоочікувана подія – відкриття «Центру Єдності імені блаженного Івана Павла ІІ», який при парафії Пресвятого Серця Ісуса будували три роки. Відкриття приурочили до храмового свята, з нагоди якого також відбулась відпустова Меса.

 

На відкритті Центру був присутній єпископ Кам’янець-Подільської дієцезії Леон Дубравський, а також спеціально приїхали гості: архиєпископ Мечислав Мокшицький, генеральний настоятель Христусовців о. Томаш Сєліцкі TChr, 12 священиків, а також гості з Польщі, Австраліїї, Німеччини та Америки.

 

Гостей та парафіян на початку урочистостей привітав настоятель парафії Пресвятого Серця Ісуса о.Юрій Молевський SChr.

 

Перед відпустовою службою польське товариство м. Кам’янця-Подільського підготувало виставу присвячену життю блаженного Івана Павла ІІ.

 

Під час проповіді Його Преосвященство Мечислав звернувся з такими словами: «Сьогоднішній час — час новітніх технологій, час комп’ютерів, час прогресу. Ми не повинні відмовлятись від нього, а маємо все застосовувати з розумом згідно християнської моралі. Не можна використовувати винаходи для зла, для руйнування». Також архиєпископ поділився своїми спогадами про Папу: «Іван Павло ІІ був великою людиною. Його руки і серце завжди були відкриті для всіх. Він завжди подумки був з кожним. Завжди мав час для всіх потребуючих і ніколи не поспішав».

 

Після Меси Митрополит Мечислав освятив ікону блаженного Івана Павла ІІ і освятив «Центр Єдності імені блаженного Івана Павла ІІ».

 

Насамкінець, настоятель о.Юрій подякував усім гостям і присутнім за допомогу у будівництві Центру, а о. Томаш Сєліцкі вручив спонсорам і найактивнішим робітникам пам’ятні медалі «за допомогу у будівництві».

 

Єпископ-ординарій Кам’янець-Подільської дієцезії Леон Дубравський зауважив: «Радий, що у нас в дієцезії є ще один будинок Папи. Як будувався і ріс будинок, так само і зростали парафіяни продовж цих трьох років. Вони єдналися навколо цього будинку, щоб побудувати, а тепер будуть єднатися в спільних молитвах і зустрічах в ньому».

 

«Цей Центр дуже важливий, він буде наближувати велику особу Папу Івана Павла ІІ до людей. В цьому центрі буде не лише каплиця Його імені, але й музей. Ми плануємо у майбутньому зібрати тут усі енцикліки, документи та проповіді Папи, щоб вони були доступні для усіх, плануємо створити групи для їх вивчення. Також в «Центрі Єдності» парафіяни справді зможуть згуртовуватись, проводити різні парафіяльні зустрічі і групи та дізнаватись більше про бл. Івана Павла ІІ, адже Він був чоловіком глибокої віри і молитви. Дуже багато часу Він проводив у каплиці молячись», — розповів «CREDO» архиєпископ Мечислав Мокшицький.

 

Альона Коротнюк, відповідальна за філію школи Християнського Життя і Євангелізації: «Радію, що нарешті відкрили цей Центр. Адже в ньому буде наша школа. Тепер усі зустрічі будуть проходити тут. Також з’явилось ще більше можливостей для реколекцій, адже тепер є багато місця.»

 

Олена Алексійчук, студентка: «Класно, що відкрили цей Центр. Для мене важливо, що працюватиме бібліотека, адже треба духовно рости, а така література допомагає. Також усі спільноти будуть мати місце для проведення зустрічей. І, звичайно ж, молодь матиме місце де «пропадати»».

 

Олеся Чижевська

Джерело: CREDO