//

У Іспанії обіцяють обмежити абортивний закон

Іспанський міністр справедливості Альберто Руїз-Галлардон обіцяє реформувати закон про аборти. Прийнятий у 2010 році за часів соціалістичного правління, закон дозволяв робити аборти за бажанням жінки до 14 тижнів вагітності.
Міністр обіцяє, що причиною абортів тепер не може бути деформація плоду. За даними 2010 року власне з такої причини було виконано 3361 аборт із загальної кількості 113 тисяч. В основному таке рішення приймали жінки у віці 30-39 років.

 


Обіцянка міністра викликала бурхливу реакцію незадоволення ліво-ліберальних і феміністичних середовищ, які закидали міністрові замах на свободу іспанських жінок, загрозу для їх здоров’я і крок назад у минуле, а навіть звинуватили його у «національному католицизмі», який характеризував часи генерала Франко.

 


Обіцяну реформу закону з радістю прийняли представники іспанських пролайф організацій, які охарактеризували ситуацію як «історичний поступ в охороні людської гідності», а також як знищення великої несправедливості, коли людей вбивають з євгенічних міркувань.

 


Хоч до прийняття закону ще далеко, але соціалісти вже пообіцяли, що повернуть свій закон про аборти назад, як тільки повернуться до влади. А Народна Партія, яка зараз при владі, заявила, що йдеться про оборону найбільш беззахисних членів суспільства, а ними з певністю є ненароджені діти.

 

За матеріалами: radiovaticana.org