//

У Йорданії відбувається ватикансько-мусульманський саміт

Католики і мусульмани повернулися до контроверсій з Регенсбурга. У Йорданії триває 3-денний форум духовенства та інтелігенції, пов'язаний з папською лекцією від 2006 року, в якій Папа підняв тему стосунків між вірою і розумом. У лекції Бенедикт XVI також навів приклад ісламу, що викликало бурхливий протест серед мусульман.

 

Це питання з погляду обох релігій обговорять 138 представників мусульманської інтелігенції, які після лекції у Регенсбурзі скерували листа до Бенедикта XVI.


Католицьку делегацію очолив кардинал Жан-Луї Торан, глава Папської ради з міжрелігійного діалогу. У подібному складі обговорення відбулися три роки тому у Ватикані. Також говорили про любов до Бога і ближнього в обох релігіях. Цього разу в обговоренні торкнулися суперечливих питань.


Як було погоджено раніше, місцем проведення зустрічі мала бути ісламська країна. Мусульманські учасники запропонували Йорданію, а саме місце, де був хрещений Ісус. Обговорення ведуться за закритими дверима. Насамкінець планують видати повідомлення з його результатами.


За матеріалами: Radio Watykańskie