//

У Індонезії двоє зловмисників обстріляли протестантську церкву

Двоє зловмисників вчинили напад на протестантську церкву в Індрамайу - місті в західній частині острова Ява, приблизно в 120 км на схід від Джакарти. Напад було скоєно вранці 18 березня.

 

Нападники були заарештовані через кілька годин після інциденту. Досі поліція не оприлюднила імен цих двох чоловіків. Сітомпул Мартін, представник поліції Західної Яви, підтвердив факт арешту нападників на церкву, додавши, що слідчі вивчають мотиви нападу. Місцеві джерела підтверджують, що бачили пару чоловіків, які близько полудня 18 березня перебували біля головної будівлі протестантської церкви Джередже Крістен Індонезія (більш відома як церква Жасмин), а потім відкрили вогонь, очевидно, застосувавши пневматичну зброю, заряджену свинцевими кулями.

 

Частина церковних вікон була зруйнована пострілами, але серйозного збитку церква в цілому не зазнала. Церква Жасмин виходить фасадом на головну вулицю міста Індрамайу, що сполучає столицю Джакарту з усіма містами острова Яви.

 

Повідомлялося також, що учасники нападу приїхали до церкви на мікроавтобусі VW Caravelle, який в Індонезії можуть дозволити собі тільки дуже багаті люди. Слідчі знайшли деякі документи в транспортному засобі, що використовували учасники нападу, які доводять, що злочин не був спонтанною акцією, а ретельно планувався злочинцями. Зокрема, виявлена карта, на якій відзначені місця, пов'язані з християнським віросповіданням, і деякі інші «важливі» цілі, розташовані в різних містах архіпелагу.

 

В Індонезії, найбільш густонаселеній мусульманській країні світу, релігійна свобода захищена державою, але регулярно відбуваються напади на християнські об'єкти чи факти порушення свободи віросповідання.

 

За матеріалами: sedmitza.ru