//

У Гонконгу зростає кількість католиків

За останніх півстоліття (1954-2010 рр.) згідно статистичних даних вже 5% населення Гонконгу складають католики. Місцева єпархія відзначає особливо велике зростання кількості католиків упродовж останнього десятиліття.


Як повідомляє Радіо Ватикану, проаналізовані дані будуть використані для створення нових церковних структур, що включає будівництво трьох нових церков. У Гонконзі проживає близько 350 тисяч католиків, окрім того, майже 200 тисяч складають католицькі емігранти-заробітчани з таких країн, як Філіппіни. Проте, на службі у понад півмільйона католиків є лише 51 парохія, а на одного священика припадає більше 2 тисяч парохіян.


На думку Генерального вікарія місцевої єпархії о. Домініка Чана,  динамічний розвиток Церкви за останніх десять років є результатом успішної євангелізації. "ми щороку охрещуємо від 300 до 500 дорослих. Якщо  додати ще дітей, то щороку ми маємо більше шести тисяч хрещень. Це є результатом прийнятої нами вісім років тому душпастирської програми, яка передбачає більш активну участь у євангелізації. Нам вдалося заохотити всіх вірних у Гонконзі передавати віру іншим, ділитися нею. Результати цього бачить кожен священик. 30 років тому за статистикою кожен із нас мав близько 800 парохіян. Сьогодні це вже близько двох тисяч.", – сказав вікарій Гонконгу.


У єпархії Гонконгу працюють лише 40 катехитів, однак понад 1400 катехитів-волонтерів охоче долучаються до євангелізаційної місії місцевої Церкви. Також дивовижні результати демонструє благодійна діяльність місцевих католиків. Церковна служби охорони здоров'я та Карітас щороку допомагають 2,5 млн. хворих і потребуючих. Імовірно, саме харитативна діяльність Церкви найбільше приваблює китайців до віри у Христа. За останні роки більше трьох тисяч дорослих жителів Гонконгу прийняли католицьке хрещення.