//

У Франції відбулася національна зустріч студентів-християн

«Бути послами Христа та активними учасниками змін, зміцнюючи власне свідчення віри та пропонуючи конкретні знаки солідарності студентам та всім людям, що зазнають труднощів». З таким закликом єпископи Франції звернулися до студентів з нагоди першого національного студентського з’їзду "Ecclesia Campus", який від 4 до 5 лютого 2012 року відбував у місті Ренн, адміністративному центрі регіону Бретань, що на північному заході країни.

 

Цей захід відбувся під патронатом Відділу академічного душпастирства у співпраці із Студентською християнською асоціацією та Реннською дієцезією. У з’їзді взяли участь коло 2500 студентів, які представляли понад 100 університетів з усієї Франції, а його тему була «Єдина та відмінна Церква на служінні суспільству».

 

Це зустріч є нагодою щоб продемонструвати «зацікавлення з боку Церкви до вищої освіти, та до молодих людей які хочуть поглибити для себе розуміння діалогу між вірою та розумом», – читаємо в зверненні єпископів, які додають, що двері Церкви завжди відкриті для молоді, «щоб вони могли зустрітися з Христом, Який просвічує уми, зміцнює рішучість та дарує усім Божу любов».

 

Учасники з’їзду мали нагоду зустрітися та поспілкуватися з єпископами, відповідальними за душпастирство молоді й студентів, а також – з братом Алоїзом, настоятелем екуменічної спільноти у Тезе.

 

Джерело: Радіо Ватикан