//

У двох штатах на півночі Нігерії за останні три роки зафіксовано 170 нападів ісламістів на церкви

Міжнародні правозахисні організації повідомляють про значне зростання насильства щодо християнських громад на півночі Нігерії. За останні 3 роки тільки в штатах Борно і Йобе скоєно 170 нападів на церкви. За атаками, як правило, стоять бойовики «Боко Харам».

 

Нігерійський президент Гудлак Джонатан, однак, наполягає на тому, що країна є безпечним місцем для християн, незважаючи на збільшення кількості терактів. Після подвійного теракту в Джаджі і нападу на поліцейську дільницю в Майдугурі в кінці листопада президент запевнив громадян, що країна «в значній мірі безпечна і надійна» і закликав не впадати в паніку, яку прагнуть посіяти ісламісти.

 

Згідно зі звітом BBC, з січня по вересень 2012 тільки бойовиками «Боко Харам» в північній і центральній Нігерії було вбито більше тисячі чоловік, більшість з яких - християни. За даними Християнської асоціації тільки в штаті Йобе в період з початку листопада 2011 р. до середини січня 2012 було зруйновано понад 50 церков.

 

Співробітник австрійського відділення «Open Doors» Курт Іглер уточнив, що головною метою вбивств, скоєних «Боко Харам», є створення теократичної держави на півночі Нігерії та етнічно-релігійна чистка країни від немусульманського населення. У той час як увагу західних ЗМІ привертають лише найжорстокіші й найкривавіші теракти, за ними не помічають випадків дискримінації, погроз та психологічного насильства, які відбуваються щодня, вважає Іглер.

 

За матеріалами www.sedmitza.ru