//

У День юдаїзму у Ватикані нагадали про спільні прагнення юдеїв і християн

З нагоди Дня юдаїзму про діалог Церкви з цією релігією пише в «L'Osservatore Romano» о. Норберт Хофманн, секретар Комісії Ватикану з релігійних відносин з юдаїзмом. Він пригадує, що цей День був ініційований Церквою в Італії, і зараз його також відзначають в Австрії, Нідерландах, Польщі та Швейцарії.
Голова Комісії, кардинал Курт Кох, «на прохання Папи Бенедикта XVI закликав країни, в яких живуть пліч-о-пліч католики і євреї й вже віддавна ведуть діалог, щоб розглянули питання про введення цього Дня», – підкреслює співробітник швейцарського кардинала.

 

Нагадуючи новітні історії діалогу – від Другого Ватиканського Собору та його Декларації про ставлення Церкви до нехристиянських релігій «Nostra Aetate» – о. Хофманн зазначає, що якщо «діалог з іншими релігіями, спрямований на збереження та зміцнення миру, справедливості та охорону творіння», то «юдаїзм і християнство хочуть не тільки миру в цьому світі, але живуть надією на месіанський мир (...) як обітницю кінця часів, бо нині надто часто в світі є напруженість, насильство і війни».

 

«З цих особливих відносин між юдаїзмом і християнством також випливає особлива відповідальність єврейсько-католицького діалогу, яка стосується докладання спільних зусиль до миру в усьому світі, але не втрачаючи поля зору обіцяного миру, якого досягнемо в кінці часів. Якщо євреї і християни разом будуть сприяти миру, це буде благословенням для всього світу», –  пише секретар Ватиканської комісії.

 

За матеріалами: info.wiara.pl