//

У чому полягала ідея Івана Павла ІІ щодо проведення міжрелігійних зустрічей в Асижі

27 жовтня Папа Бенедикт XVI відправиться до Асижу, щоб відсвяткувати 25-річницю першої зустрічі за мир у світі. В цій історичній події, яку організував Іван Павло  ІІ, брали учать представники різних світових релігій.

 

Кардинал Роже Ечегарай приймав активну участь в організації зустрічі, оскільки займав посаду президента Папської Ради з питань справедливості та миру. «Це була смілива ідея, абсолютно нова і, я б сказав, пророча», - ділиться кардинал Ечегарай.

 

Сьогоднішній міжрелігійний діалог неможливо зрозуміти без Асижу. Ця зустріч була величезним кроком вперед у відносинах з нехристиянськими віруваннями, бо до того часу Католицька Церква спілкувалась лише з іншими християнськими Церквами. Проте, незважаючи на успіхи, потрібно ще багато працювати для того, щоб досягти повного порозуміння з іншими релігіями.

 

«Проблема полягає в тому, що зараз ми ще не спроможні вести справжній діалог. Бо справжній діалог полягає не в тому, щоб говорити один-одному гарні слова та бути дружніми під час зустрічей», - зауважує кардинал Ечегарай. Він застерігає, що дехристиянізація у світі теж може стати загрозою для миру. «Якщо ми не усвідомимо, що Бог є любов, милосердна любов, що Він прощає нас, бо усі ми бідолашні грішники; якщо ми не приймемо цього, не усвідомимо цього, не молитимемось за це, то між нами ніколи не буде миру.»

 

Кардинал Роже Ечегарай вважає знаком надії те, що як християни так і представники інших вір вірять, що релігія є знаком вірності світу Богові.

 

За матеріалами: Romereports.com