//

У Чилі Церква закликає до діалогу зі страйкарями

Під час 48-годинного загальний страйку в Чилі Архиєпископ Сантьяго закликав до миру і поваги, а також до уникнення провокацій і насильства. Голова чилійського єпископату закликав уряд і опозицію до відновлення діалогу та довіри. Натомість Архиєпископ Рікардо Еззаті, SDB, заохочує студентів розвивати повагу до дару життя, адже деякі з них продовжують понадмісячні голодування.

 

 

Коли чилійська молодь довідалась про обмеження безкоштовної освіти – організувала голодування. У протесті беруть участь 30 студентів. Деякі з них голодують майже 40 днів. Інші 400 молодих осіб йдуть стодвадцятикілометровим маршем протесту від столиці Сантьяго-де-Чилі до резиденції парламенту в Вальпараїсо.

 

Церква заохочує чилійський уряд та установи до глибокого аналізу, які з вимог протестувальників є реальними і суттєвими. Жителі країни найбільше постраждали від обмежень соціальної політики, змін в трудовому законодавстві та реформи освіти і охорони здоров'я. Учасники страйку наголошують, що високе, 6,5-відсоткове, економічне зростання в Чилі є тільки на користь багатим.


За матеріалами: Radio Watykańskie