//

У часі Великого посту відбулося засідання членів правління Християнської Міжконфесійної Місії «Духовна і благодійна опіка в тюрмах»

26 березня 2012 року у храмі Переображення Господнього, що на території Державної пенітенціарної служби України, відбулося засідання членів правління Християнської Міжконфесійної Місії «Духовна і благодійна опіка в тюрмах», на якому представники церков обсудили питання співпраці у місцях позбавлення волі. Державну пенітенціарну службу України представляв старший психолог Відділу соціально-виховної та психологічної роботи із засудженими департаменту кримінально-виконавчої інспекції та соціально-психологічної роботи із засудженими апарату ДПтС України Богдан Степенко.

 

Засідання розпочалося спільною молитвою. Відкрив збори протоієрей Віктор Яценко, Голова правління Місії, керівник Синодального відділу УПЦ у справах пастирської опіки пенітенціарної системи. Він повідомив про хід впровадження законодавчих ініціатив у сфері опіки особами, що перебувають під арештом. Питання, що є одним з найбільш  актуальних у часі реформування кримінально-процесуального кодексу, залишилося без уваги законотворців. Надалі релігійні права наших громадян у місцях попереднього ув'язнення зустрічають перешкоди з огляду на складну процедуру допуску священиків до підслідних і до підсудних, яким, головно, відмовляють у цьому праві.

 

Члени правління виявили потреби врегулювання відносин з територіальними управліннями ДПтСУ для забезпечення пастирського піклувння над засудженими, що відбувають покарання позбавленням свободи. Також були намічені точки співпраці з Громадською радою та новоствореними профспілками Державної пенітенціарної служби України. У співпраці з ДПтСУ представники церков вирішили здійснити випуск відеофільма на пошану і захист людського життя для попередження самогубств, а також намітили провести серію інших спільних заходів у часі і після Великодня.

 

Нагадаємо, рішенням Комітету з питань законодавчого забезпечення правоохоронної діяльності від 8 лютого 2012 року (протокол №131), було заплановано «Круглий стіл» на тему: «Участь релігійних організацій у формуванні законодавчих ініціатив у сфері пенітенціарної політики» (спільно з Асоціацією українських правників). Дивіться План роботи Комітету Верховної Ради України з питань законодавчого забезпечення правоохоронної діяльності на січень – липень 2012 року.

 

Секретар правління Місії, керівник Відділу УГКЦ з в'язничного душпастирства ієрей Костянтин Пантелей

 

Джерело: prison-pastoral.blogspot.com