//

У Брюховичах освятили наріжний камінь під будівництво семінарійного храму

У 2012 році на капітулі Провінції Найсвятішого Спасителя в Україні було постановлено, що Провінційна Управа подбає про будівництво храму при Василіянському інституті філософсько-богословських студій імені Митрополита Йосифа В. Рутського (м. Львів-Брюховичі, вул. Широка, 6). Це питання було представлено на Генеральній капітулі у Римі, як одне з першочергових для розвитку цілого Чину в ділянці вишколу його ченців.


У суботу, 11 травня 2013 р., було здійснено чин освячення наріжного каменя під забудову майбутнього храму на честь Собору Пресвятої Богородиці.


Розпочалось освячення із молитви, яку очолив о. Пантелеймон Саламаха, ЧСВВ, Протоігумен Провінції Найсвятішого спасителя в Україні. Звертаючись до учасників заходу він, зокрема, наголосив на тому, що Василіянська семінарія давно потребувала своєї святині.


— Тому ми сьогодні молимось за жертводавців, виконавців робіт, студентів та всіх прихожан, які сюди приходитимуть.
Розповів про те, що будівництво здійснюватиметься під керівництвом отця Михайла Лучківа, ЧСВВ, пароха храму Святого Андрія Первозванного міста Львова. Відповідальним за збір коштів призначено отця Макарія Солюка, ЧСВВ, Провінційного економа.


Усі, хто хоче докластись до будівництва цієї святині, можуть звертатись до Провінційної Управи (вул. Б. Хмельницького, 36), Василіянських монастирів (з позначкою на будівництво храму у Брюховичах) або до економа, телефон: (067) 351 74 30.

 

Повідомив о. Йоаким Ковальчук, ЧСВВ
Фото отця Матея Гавриліва, ЧСВВ