//

У Британії викрили медиків, що абортують дітей "не тієї" статі

Лікарі погоджуються допомогти жінкам перервати здорову вагітність навіть на великому терміні, якщо дитина виявилася не тієї статі, яку хотілося.

 

Медиків, що тим самим порушують закон, викрили журналісти The Telegraph.

 

На жаль, переривання вагітності в залежності від статі дитини, з культурних чи соціальних причин, дедалі набуває популярності в Британії, пише видання.

 

Журналісти "під прикриттям" навідалися до дев’яти різних клінік країни. Вагітні жінки говорили лікарям, що не хочуть цю дитину, бо вона не тієї статі, про яку вони мріяли. У трьох закладах лікарі погодилися перервати вагітність та сфальсифікувати необхідну для цього документацію.

 

Журналісти ж записували ці розмови та в своїй статті назвали імена всіх медиків.

 

"Це хлопчик, і в цьому причина, ми не хочемо другого хлопчика", - пояснила одній із лікарок "підставна" пацієнтка, що перебувала вже на 18-му тижні вагітності.

 

"Вочевидь, вам знадобилося трохи часу, щоб це вирішити?", - лишень зауважила та.

 

Не зробивши жодної спроби відмовити жінку від страшного кроку, медпрацівник переадресувала її до свого колеги, пояснивши, що сама вона перервати їй вагітність не зможе, бо від’їжджає.

 

"Ми обоє маємо великий досвід у цій галузі. Він (інший лікар) організує вам палату в приватному відділенні, він зможе зробити це у вівторок", - заспокоїла вона пацієнтку.

 

"Я був дуже стривожений, дізнавшись про ці звинувачення. Відбір за статтю (майбутньої дитини) є незаконним та неправильним із моральної точки зору. Мої службовці отримали завдання терміново розслідувати цю справу", - заявив міністр охорони здоров’я Великобританії Ендрю Ленслі.

 

Джерело: life.pravda.com.ua