//

У Бразилії триває нова кампанія євангелізації, що закликає мирян усвідомити свою відповідальність за Церкву

Церква в Бразилії розпочала наступну кампанію євангелізації. Ініціатива вирізняється різноманітністю форм рекламних акцій, що проводяться під гаслом "Він прийшов, щоб зцілити наші хвороби".

 

Кампанія, розпочата в свято Христа-Царя, має допомогти вірянам наново ознайомитися з євангелізацією, як місією всіх охрещених, яка також виражається в конкретних діях складання жертви з цією метою в третю неділю Адвенту (10 і11 грудня). 45 відсотків зібраних жертв залишається в цій єпархії, а 55 відсотків призначені для роботи євангелізації, яку здійснює Конференція Єпископату і її 17 регіонів.

 

З кожним роком зростає участь віруючих у євангелізації, яку провадить Церква, та відповідальність за свою апостольську діяльність. Кожен вірний має можливість приєднатися до основної місії Церкви через безпосередню євангелізацію у власній спільноті, а також через дар молитви і матеріальну жертву.

 

У кампанії приділяють увагу потребі конкретної солідарності з тими регіонами Бразилії, де відчувається основний брак фінансових ресурсів, таких як Амазон чи периферії великих міст, де з кожним роком збільшується кількість мігрантів-бразильців в пошуках кращих умов життя.

 

У цьогорічній кампанії євангелізації є спеціальна молитва: "О Христе, одягнений в людські слабкості, Ти прийшов у світ, щоб допомогти нам. Поспіши зцілити наші хвороби і вчини нашу спільноту пристрасною в євангелізації в той час, коли, чуваючи,очікуємо пришестя остаточного Царства".

 

Треба сподіватися, що кампанія євангелізації ще більше сприятиме подальшому здійсненню континентальної місії.

 

За матеріалами: Radio Watykańskie