//

У Борисполі постане греко-католицький храм

У місті Бориспіль, що неподалік від Києва, було створено релігійну громаду УГКЦ святих Володимира та Ольги. Греко-католики звернулися до  міської ради з проханням виділити їм земельну ділянку для будівництва храму. Міська рада з розумінням поставилася до парафіян та виділила0,10 га землі для будівництва церкви. Місце вельми вдале, адже храм  буде споруджено по вулиці. Головатого, що неподалік головної магістралі.

 

Тому 28 липня у день святого Володимира парафіяни зібралися для того, щоб взяти участь в освяченні хреста, який нещодавно встановили тут. Освячення було заплановане на 15:00. Сюди прибув єпископ Йосиф Мілян, протосинкел Київської архиєпархії УГКЦ, а також греко-католицькі священики.

 

Коли владика Йосиф (Мілян) прибув на місце, його зустріли з хлібом та сіллю, а маленькі діти розказували вітальні вірші. Владика благословив пароха отця Ігоря та щиро обняв дітей, дякуючи їм за гарні слова. Після цього владика приступив до чину освячення. Єпископ освятив хрест та виголосив змістовну проповідь. Після закінчення Богослужіння,  парафіяни заспівали владиці Йосифу та отцю Ігорю многії літа.

 

Незважаючи на жарку погоду та вихідний день у Бориспіль на це свято прибули також парафіяни з громади святого Миколая, що на Аскольдовій, зі своїм парохом отцем Ігорем Онишкевичем. Вони своєю молитовною присутністю підтримати віруючих громади та місцевого пароха отця Ігоря.

 

По завершенні урочистостей, парох громади святих Володимира та Ольги отець Ігор запросив усіх до трапези, яка відбулася в домі однієї з парафіянок.

 

Свято закінчилось. Тепер для греко-католиків Борисполя та їхнього священика розпочинається вельми важкий, але благородний шлях: розпочати та завершити будівництво храму Господнього. Тому бажаємо отцю та парафіянам багато здоров’я, терпіння та Божої благодаті.

 

Матеріал підготував Ігор Качур, «Оранта»
Джерело: askoldova-mohyla.org