//

У Бориславі згадали подвиг Дрогобицьких священномучеників

9 жовтня у м. Бориславі у храмі св. Анни відбулись святкування Року Дрогобицьких священномучеників. Святкування розпочались 8 жовтня Вечірнею та нічними чуваннями за участі парафіяльної молоді. Наступного дня до храму прибув правлячий архиєрей єпархії владика Юліян (Вороновський), щоб очолити у співслужінні священиків Бориславського деканату урочисту Літургію.

 

Звертаючись до вірних, владика Юліян закликав до наслідування чеснот блаженних дрогобицьких мучеників. На завершення Владика Юліян подякував прот. Роман Василіву, декану Бориславському, священикам і мирянам деканату за спільну працю впродовж останніх майже двадцять років, і вручаючи благословенні грамоти, побажав усім плідної праці та служіння на благо Церкви і народу.

 

Нагадаємо, що 2011 рік декретом правлячого архиєрея владики Юліяна (Вороновського) проголошений у Самбірсько-Дрогобицькій єпархії роком священномучеників Якима, Віталія та Северина. Згадані священики були ченцями-василіанами Дрогобицького Свято-Троїцького монастиря. У 1940-х роках вони загинули мученицькою смертю у дрогобицьких катівнях НКВД. Впродовж 2011 року урочисті святкування року Дрогобицьких мучеників відбуваються у всіх 20-ти деканатах Самбірсько-Дрогобицької єпархії УГКЦ.

 

о. Олег Чупа,
прес-секретар Самбірсько-Дрогобицької єпархії

Джерело: http://www.sde.org.ua/