//

У Болівії встановлять найбільшу в Південній Америці статую Богородиці

Наближається до завершення спорудження статуї Діви Марії заввишки 45 м. (що на 7 м. вище від знаменитої статуї Христа-Спасителя в Ріо-де-Жанейро) в болівійському місті Оруро. Фігура стане найбільшою статуєю релігійного характеру в Південній Америці, повідомляє прес-центр мерії Оруро.

 

Цей образ Діви Марії особливо пошановується шахтарями («La Virgen de la Candelaria del Socavón» - «Діва, яка зустрічає в штольні»). Її свято випадає на 2 лютого і на суботу знаменитого карнавалу Оруро, проголошеного ЮНЕСКО «шедевром усної і нематеріальної культурної спадщини».

 

Статую піднімуть на вершину гори Санта-Барбара на висоті 3845 м. над рівнем моря.

 

Висота статуї Христа-Спасителя, яка була відкрита в 1931 році у Ріо-де-Жанейро, становить 38 м. Образ Христа, зведений у 1994 р. в Болівії вищий 40 м., також перевершив статую в Ріо-де-Жанейро. Болівійська скульптура Христа є найвищою в Південній півкулі.

 

Мер Оруро Росіо Піментель заявив в інтерв'ю для «Efe», що статуя Діви Марії відображає глибокі релігійні почуття народу Оруро і її зведення наповнить людей більшою вірою.


Статуя, складена із 8 рівнів, обійшлася виробникам в $ 1,3 млн. Її офіційне відкриття заплановано на період карнавалу 2013 року.


За матеріалами sedmitza.ru