//

У Болгарії вручну переписують текст Біблії різними мовами

У бібліотеці Богословського факультету Софійського університету відновилося послідовне переписування від руки Священного Писання на різних мовах, повідомляє болгарське видання «Двері Православ'я».

 

Бажаючі, серед яких виявилися й викладачі факультету, і студенти, і священнослужителі, так і багато інших можуть переписати наступний вірш Біблії будь-якою мовою, як давньою, так і сучасною.

 

Мета переписування - привернути увагу студентів до цінної біблійній літературі, яка зберігається в бібліотеці і може допомогти їм у процесі навчання.

 

Місцем проведення акції став читальний зал відділу періодичної літератури бібліотеки.

 

Початок переписування Біблії різними мовами було покладено ще в 2009 р. з ініціативи співробітників бібліотеки Богословського факультету Софійського університету. Тоді текст дійшов до 27 глави Буття.

 

У 2011 році, 21 листопада, в день святкування Введення у храм Пресвятої Богородиці (за новим стилем), переписування продовжилося.

 

Організатори сподіваються, що це акція триватиме стільки часу, скільки буде потрібно для повного переписування Священного Писання, і що її підсумком стане унікальний рукопис Біблії практично на всіх мовах світу

 


За матеріалами www.sedmitza.ru