//

У Бірмінгемi відзначили річницю беатифікації бл. Генрі Ньюмана


«Навчання бл. Генрі Ньюмана може допомогти католикам краще розуміти ідеологічну кризу нашого часу і дати їм впевненість в тому, що прийде час коли вона буде переможена», – сказав єпископ Шревбургу Марк Девіс, під час св. Літургії в річницю беатифікації Генрі Ньюмана, яку відзначали 9 жовтня у Великобританії.

 

Цитуючи слова Бенедикта XVI, виголошені під час прощальної церемонії на закінчення свого торішнього візиту до Великобританії, єпископ Девіс нагадав, що «чудова пророча точність», з якою кардинал Ньюман умів передбачати виклики, що їх сьогодні отримує англійське суспільство і увесь західний світ, вказують нам на симптоми морального релятивізму, які стали «хворобою нашого часу».

 

«Крім того, що блаженний передбачив важкі століття, які належить пережити, він закликав Церкву залишатися у своїй вірі, щоб бути здатною перемогти всі труднощі, які їй доведеться зустріти на своєму шляху», – сказав єрарх. Єпископ Девіс зазначив, що мощі блаженного Генрі Ньюмана, які зберігаються в бірмінгемській Ораторії, «дозволять його серцю мовчазно передавати це натхнення багатьом іншим серцем, зміцнюючи їх в надії на перемогу в битві, в якій ми всі беремо участь».

 


За матеріалами Ватыканскае радыё