//

У Білорусі відбулись зустрічі католицької молоді

В Івенці закінчилася триденна ІІ Загальнобілоруська зустріч католицької молоді. Музичний концерт, молитовні чування і Літургія відбулися в останню ніч Зустрічі. Під час Літургії Митрополит Мінсько-Могилевський, Апостольський Адміністратор Пінської єпархії Архиєпископ Тадеуш Кондрусевич закликав молодь бути людьми сильної віри. Прислухатися до слів Святішого Отця Бенедикта XVI і відкривати заново красу віри, бути сучасними і одночасно вірними своєму християнському покликанню. І це – певний шлях до щастя.


Напередодні відбувалися круглі столи на ті теми, які хвилюють сучасну молодь: окультизм, секти, Церква і ЗМІ, Церква і мистецтво, під час яких були нагороджені переможці фотоконкурсу «Людина – Боже творіння». Великий резонанс отримав діалог єпископів з учасниками зустрічі. Питання молодь надсилала електронною поштою. Розмова вийшла цікавою і змістовною – від видання літургійних книг до ставлення Церкви до гомеопатичних ліків.


Наприкінці зустрічі освятили фігуру Івана Павла II і посадили «дерево ІІ Загальнобілоруської зустрічі молоді". Священики уділили благословення білоруським пілігримам, які їдуть до Мадриду на Всесвітні Дні Молоді, щоб взяти участь у спільній молитві з папою Бенедиктом XVI.


За матеріалами Ватыканскае радыё