//

У Білорусі незабаром почне діяти католицьке радіо

Білорусь може незабаром отримати католицьке радіо. Сьогодні про це повідомив Митрополит Тадеуш Кондрусеич на передсвятковій зустрічі з журналістами. Як зазначив Архиєпископ, ідея створення з'явилася під час перебування у Білорусі Архиєпископа Клаудіо Марії Челлі  – глави Папської ради у справах масової комунікації. Тоді ватиканський єрарх і керівництво Католицької Церкви в Білорусі зустрічалися з Міністром інформації та Уповноваженим у справах релігій і національностей, які позитивно поставилися до появи такого радіо. Йдеться про "Радіо Марія" – знамениту католицьку мережу радіостанцій, представлену в багатьох країнах, у тому числі Росії, Литві та Україні.


"Я знайомий з проектом" Радіо Марія "по своїй роботі у Москві. – сказав Архиєпископ Кондрусевич. – Це 24 години мовлення, велика увага до діалогу, надання часу іншим конфесіям. Справа у тому, що зараз немає вільних хвиль у діапазоні FM; можливо вони з'являться через кілька років, коли відбудеться перехід на цифрове мовлення. Тому сьогодні ми працюємо над веб-мовленням, щоб зібрати команду. Потім буде легше йти вперед". За словами митрополита, зараз розробляються статути нової радіостанції.


Архиєпископ Тадеуш Кондрусевич також підвів підсумки року, котрий у Білорусі був достатньо насиченим. Мінсько-Могилівська архиєпархія відзначила 20-річчя свого відновлення, у Мінську відбулася конференція "Православно-католицький діалог", відбулося Національне паломництво до Святої Землі, не стало кардинала Казімєжа Свьонтка.


Єрарх нагадав про деякі події наступного року. За традицією, торжество Божої Матері Будславської – вперше не 1-2 липня, а у першу п'ятницю і суботу липня, для більшої зручності вірних. 2012 рік буде роком 400-річного ювілею Будславської святині, копію якої – є такий задум – можливо вдасться розмістити у Назареті (за прикладом таблиці "Отче Наш" в Єрусалимі). Але головне, що цей рік присвячений темі "Нова євангелізація як шлях підготовки до Року віри". Митрополит Кондрусевич повідомив, що наступного року відзначатиметься 50-річчя ІІ Ватиканського Собору. З цього приводу Папа Бенедикт XVI оголосив Рік віри, який розпочнеться 11 жовтня 2012 року. Мінсько-Могилівська архиєпархія, за словами єрарха, проведе ряд заходів з цього приводу.

 

За матеріалами www.radiovaticana.org