//

У Берліні пройде марш солідарності з переслідуваними християнами Еритреї

У Берліні 1 червня пройде марш солідарності з переслідуваними у Еритреї християнами. Правозахисники і християни різних конфесій вирішили так відзначити 10-річну річницю затвердження у цій східноафриканській державі декрету, що обмежує релігійну свободу.

 

Демонстрація пройде до посольства Еритреї. У рамках акції заплановані також 3-денні чування (від 1 до 3 червня) у церкві Діви Марії поблизу «Червоної ратуші».

 

Близько 50% населення Еритреї – ісламські суніти. Трохи менше половини – християни різних конфесій. Конституція 1997 р. гарантує свободу віросповідання і забезпечує рівність і захист від дискримінації. Однак 21 травня 2002 влада ухвалила декрет, який легалізував 4 релігійні громади: ісламську, монофізитську Еритрейську, Євангельську та Римо-Католицьку Церкви.

 

Представників інших груп почали переслідувати. Санкції застосовуються і до дисидентів. Зараз у в'язницях Еритреї утримують від 1200 до 2000 осіб.

 

Законного Патріарха Еритрейскої Церкви, який потрапив у немилість за опір втручанню держави в справи Церкви, під тиском уряду Синод позбавив влади і вже кілька років він перебуває під домашнім арештом.

 

За матеріалами www.sedmitza.ru