//

У Берліні готуються до Європейської зустрічі молоді

Архиєпископ Берліна Райнер Марія Велькі зазначив, що 34-та Європейська зустріч молоді, яка відбудеться від 28 грудня до 1 січня в столиці Німеччини, буде свідченням того, що молодь проти екстремістських ідеологій. «Неонацизм та інші націоналістичні ідеї не підходять до зустрічі молоді, яку ми організуємо», – сказав Архиєпископ Велькі. Єрарх підкреслив, що «молитви та співи молоді під час зустрічі – це її турбота про майбутнє Європи, а найбільше за кризу, яку переживає наш континент».

 

Екуменічна громада з Тезе очікує, що у зустрічі візьмуть участь понад 30 тис. молодих людей зі всієї Європи. Архиєпископ Велькі разом з представниками Лютеранської Церкви і секретарем у справах культури в Сенаті Берліна, закликали жителів німецької столиці, виявити гостинність до учасників молодіжної зустрічі.

 

Зустріч в Берліні пройде під назвою «Пілігрими довіри», під час неї також заплановані зустрічі з представниками ісламу в найвідомішій мечеті Берліна, а також з представниками юдаїзму в «Єврейському музеї» столиці Німеччини.

 

За матеріалами: Ватыканскае радыё