//

У Бердичеві триває засідання Конференції Римсько-Католицьких Єпископів України

Вперше за свою історію Санктуарій Матері Божого Святого Скапуляпію у Бердичеві відкрив свої двері для проведення Конференції Римсько-Католицьких Єпископів України.

 

Розпочалась вона 16 квітня о 17.30 вечірньою молитвою біля ікони Матері Божої Бердичівської. О 18.00 єпископи відправили Святу Месу, яку очолив архієпископ Мечислав Мокшицький. Проповідь виголосив архієпископ Петро Мальчук. Вечірній час був присвячений для засідань, які розпочали роботу конференції.

 

У середу, 17 квітня, до роботи конференції долучився архієпископ Анджей Дзєнга, митрополит Щеціньско-Камєньскі з Польщі. Зранку він представив реферат на тему віри, а на Святій Месі о 12.00 головував піс час Літургії та виголосив проповідь. У своїй промові, він звернув увагу на вдячність для Божої Матері, яку ми повинні мати, переступаючи поріг цього санктуарію. Заохотив всіх присутніх відкривати свої серця у молитві і складати свої прохання до ніг Богородиці, як вираз своєї синівської довіри. Підкреслив також, що у своїй дієцезії в Щеціні, він має дуже багато вірних з України, Білорусії, Литви, які були туди насильно переселені. Тому від їхнього імені він передав особливі вітання всім вірним, які зараз живуть тут, в Україні.

 

Після обіду конференція продовжила свою роботу. Відбулась зустріч з представником католицької чоловічої організації «Лицарі Колумба», під час якої він поінформував єпископів про цілі та діяльність цієї організації. В праці конференції взяв участь також Апостольський Нунцій в Україні архієпископ Едвард Галліксон.

 


Єпископи прийняли рішення звернутися з Пастирським Листом до своїх вірних з приводу 70-річниці Волинської трагедії, який буде прочитаний в кожній парафії 30 червня. А головні поминальні урочистості з нагоди цієї річниці відбудуться у м. Луцьку 14 липня. Святкування 1025 річниці Хрещення Київської Русі будуть відзначатися в Києві 4 серпня 2013 року.

 

о. Олег Кондратюк, OCD
Джерело: http://www.catholic-media.org