//

У Беніні тривають приготування до візиту Папи

У Беніні тривають останні приготування до папського візиту. Бенедикт XVI прибуде до африканської країни за два тижні. Паломництво пов'язане з 150-річчям євангелізації Беніну, а також з передачею Церкві Африки пост-синодального звернення.

 

"В основному – це пастирський візит, але Папа прибуває в Беніну також як глава держави Ватикан. Варто зазначити, що уряд і президент готуються до нього однаково ретельно, як і Церква" – сказав отець Марк Погожельскі. Місіонер вказує, що три дні свого візиту Папа проведе тільки на території однієї єпархії Котону, отже там тривають найпомітніші зовнішні приготування. "На вулицях вже є плакати, які інформують про папський візит, в соборі триває останній швидкий ремонт, вуличні торговці мають гаджети, пов'язані з поїздками, такі як брелоки, шапки та футболки. Щодня, аж до візиту, в Котоні відбуватимуться концерти хорів. Вони співають на різних місцевих мовах Беніну пісні, спеціально підготовлені для папського візиту. У них йдеться про світ, примирення і справедливість, тобто про девіз папського візиту", – каже польський місіонер. Як вже зазначалося, духовна підготовка паломництва відбувається у всій країні. "Ми молимося за плоди цієї подорожі і також наближаємо до постаті та вчення Бенедикта XVI", – говорить о. Погожельскі. Це означає, що хоча лише дехто зможе взяти безпосередню участь у папській Літургії, багато людей будуть брати в ній участь завдяки телевізійним передачам. У багатьох селах катехизатори організують спеціальні пункти, де будуть телевізори.

 

Бенінські ЗМІ наголошують на важливості папського візиту. "Мешканці Беніну усвідомлюють, що хоча Папа приїде до них, але матиме повідомлення для всієї Африки. Вони дуже чекають пост-синодального звернення, яке Бенедикт XVI скерує до представників всіх єпископатів Африки. Дуже часто можна почути слова про те, що Папа прибуває в Бенін, як той, хто в ім'я Бога хоче дати всій Африці місію примирення, справедливості та миру ", – йдеться у ЗМІ.

 

Символом поїздки Святішого Отця до Беніну є голуб, в який вписаний хрест, що нагадує африканський континент. Бенін стане третьою країною в Африці, яку відвідав Папа Бенедикт XVI. До цього він був у Камеруні та Анголі.

 


За матеріалами: Radio Watykańskie