//

У базиліці св. Петра співатиме хор з Вестмінстерського абатства

29 червня з нагоди святкування урочистості свв. Петра і Павла на запрошення Бенедикта ХVI до Ватикану прибуде хор з Вестмінстерського абатства. Спільно з хором Сікстинської каплиці вони супроводжуватимуть урочисту Літургію, яка відбудеться в базиліці св. Петра. Перший раз за 500 років своєї історії хор Сікстинської каплиці співатиме під час Літургії з іншим хором.

 

У спеціальному повідомленні Святого Престолу наголошується, що домовленість про співпрацю між Ватиканським і англіканським хором була досягнута під час візиту Папи до Великобританії в 2010 р. У документі згадуються слова архиєпископа Кентерберійського Роуена Вільямса про те, що «св. Петро є небесним покровителем Вестмінстерського абатства, і спільне вшанування його апостольського свідчення та прикладу є сильним закликом до спільного свідчення Церков і вірності апостольської повноти Євангелія».

 

Крім того, наводяться слова Архиєпископа Вестмінстерського кардинала Вінсента Ніколса про те, що «цей щедрий екуменічний жест Святого Престолу висловлює взаємне визнання музичних і духовних традицій».

 

За матеріалами: radiovaticana.org