//

У 2011 році в Індії зафіксовано 2141 випадків агресії і гонінь на християн

У 2011 році зафіксовано 2141 випадків агресії і гонінь на християн в Індії, – такі дані оприлюднила організація Світський Католицький Форум (CSF), яку підтримує Архиєпископ Бомбею, кардинал Освальд Грасіас.

 

Автори документу вказують, що йдеться тільки про події, які були публічно розкриті, наприклад, в засобах масової інформації, а якщо порахувати не зареєстровані випадки переслідувань, їхня кількість буде ще вищою. Передбачають, що 2012 року збільшиться кількість переслідувань з боку груп індуїстських екстремістів. Антихристиянське насильство називають «вірусом, який уразив суспільство», позаяк переслідування поширюються й охоплюють майже всі штати Індії.

 

Щонайменше, 1100 християнських родин були «легкою мішенню» для нападів. На думку авторів доповіді, це «добре продумана кампанія», яка в 2012 році ще може мами гучне продовження.

 

Перше місце за кількістю випадків переслідування займає південний штат Карнатака. У 2011 році там було понад 1000 актів насильства щодо християн, в середньому 3-5 щодня. Потім йдуть штати Орісса, Гуджарат, Мадхья-Прадеш і Чхаттісгарх.

 

Основними жертвами стають жінки (особливо монахині, дружини та дочки пасторів, які зазнають сексуального насильства), а також діти – «беззбройні спостерігачі злочинів», які ростуть серед голоду, часто в таборах для біженців, серед неспокою, жорстокого ставлення і важкої дитячої  праці.

 

Коментуючи звіт, суддя Майкл Ф. Салдаха зазначає, «складається враження, що поліція, бюрократія і судова влада ухиляються від своїх обов'язків». Професор Рам Пуньяні, маючи справу з індуїстським екстремізмом, зазначає, що прихильники ідеології  індуїстського націоналізму, показали, які їхні наміри щодо християн. Вони переконані, що християнські місіонери навертають за допомогою сили і підкупу, тому становлять «загрозу для індуїзму».

 

В останні десятиліття неухильно знижується відсоток послідовників Христа зі загальної чисельності населення Індії. У 1972 році вони становили 2,60 відсотка мешканців, 1981 року – 2,44 відсотка, а в 2001 – 2,30 відсотка.

 


За матеріалами: info.wiara.pl