//

У «третьому світі» відкривають нові католицькі університети

У Бангладеші готуються до відкриття першого в історії цієї держави католицького університету. Про це заявив голова Комісії у справах освіти при Конференції Католицьких Єпископів Бангладеш, коадьютор столичної Дакської Архиєпархії, Архиєпископ Патрік Д'Розаріо, на засіданні, що складалося зі 100 членів Оргкомітету. Сьогодні обговорюють останні деталі проекту. Помісна Церква Бангладешу з нетерпінням чекає початку роботи університету і розраховує, що таким чином вдасться значно підвищити інтелектуальний рівень місцевих католиків. Новий навчальний заклад буде називатися «Університет Нотр Дам», а керуватиме ним Конгрегація Святого Хреста.

 

Бангладеш – це одна із найбідніших країн світу. Католицька Церква керує тут мережею навчальних закладів, які вважаються зразковими і неабияк сприяють соціально-економічному розвитку країни.

 

А тим часом в Кенії незабаром відкриють вже другий за рахунком католицький університет. У жовтні мають поєднати два вже існуючі католицькі вищі навчальні заклади: «Тангаза Коледж» і «Консолато Філософікум». Новий навчальний заклад буде називатися «Тангаза Консолато Юнівесіті» та прийме на свої кілька факультетів півтори тисячі студентів. Після цього католицькі єпископи подбають про те, щоб Урядова комісія вищої освіти в Найробі надала офіційного статусу новоствореному університетові. До цього статусу довгий час прагнули обидва навчальні заклади, які тепер об'єднуються, проте їм не вистачало необхідної кількості факультетів та викладачів з науковими ступенями.


Новий католицький університет зможе забезпечити безперервність в освіті майбутніх священиків, оскільки тут діятимуть як філософський, так і богословський факультети. Передбачається, що вчитися в ньому будуть не лише африканці, а й місіонери, що приїжджають на Африканський континент.

 

Цього року «Тангаза Коледж» відзначає свій срібний ювілей. До складу нового університету увійдуть шість наукових інститутів, що раніше входили в структуру «Тангази». У межах «Консолато Філософікум» діє один із кращих в Найробі центрів з вивчення мов, без знання яких у багатьох випадках неможливо вчитися в університеті.

 

За матеріалами: sibcatholic.ru