//

Туризм пов'язує культури, – цьогорічне гасло Всесвітнього дня туризму

27 вересня світова спільнота відзначає Всесвітній день туризму, який був започаткований ще у 1980 р. ООН і від самого початку був активно підтриманий Святим Престолом, що має постійного спостерігача у Всесвітній організації туризму (WTO).

 

Метою Всесвітнього дня туризму є звернути увагу міжнародного співтовариства на багатогранні аспекти туризму (включно з екологічними) і посилити ангажування для встановлення миру, єдності між народами, а також збереження природного довкілля.

 

 

Цьогорічним девізом – «Туризм об’єднує культури» – хочеться підкреслити значення туризму для зустрічі різних культур, особливо ж у нашому  модерному світі, в якому щороку понад 90 мільйонів вирушають у туристичні мандрівки. Таким чином туризм пропонує можливість долати бар’єри між культурами і сприяє розвитку толерантності, взаємної пошани та порозуміння.

 

 

З нагоди 32. Всесвітнього дня туризму Папська рада мігрантів та подорожуючих закликала, щоб відпочиваючі використовували відпустки для більш інтенсивного та кращого пізнання інших культур. Президент Папської ради, архієпископ Антоніо Марія Вельйо, визначає в своєму зверненні до Дня туризму пошанування особливостей, законів та звичаїв країн в яких гостюємо як невід’ємну складову «гуманного туризму». Завданням Церкви щодо душпастирства туристів, згідно з архієпископом Вельйо, є приготувати християн для того щоб мандрівки «сприяли правдивому особистому збагаченню і допомагали краще пізнати інших і себе самого».

 

Джерело: Інформаційна служба Бюро УГКЦ з питань екології