//

Туризм і євангелізацію можна поєднати, – вважає Архиєпископ Вельйо

Туризм дозволяє зблизитись з різними культурами і тому може стати чудовим інструментом євангелізації. Про це говорив у Венеції, місті, що є символом зустрічі багатьох культур, Архиєпископ Антоніо Марія Вельйо, відповідальний у Ватикані за душпастирську опіку мігрантів і подорожуючих. Зустріч була присвячена темі «Туризм і зближення культур».

 

Архиєпископ Вельйо підкреслив, що не кожна поїздка повинна збагачувати. Дуже ми закриваємося на нову культуру, яка нас оточує, або намагаємося вибрати з неї тільки те, що нам підходить. Під час демократизації туризму, який стає щоразу доступнішим для мас, а не тільки для обраних, під загрозою перебуває творення так званої субкультури. Іншими словами, йдеться про трактування культури, метою якої є отримання прибутку.

 


Архиєпископ Вельйо зазначив, що за гроші, навіть штучно створюють етнічні села, які не мають нічого спільного з реальним життям. У закритих туристичних центрах немає контакту з місцевою спільнотою, але тільки з тим, що інші думають, що ми хотіли б побачити.

 


Ватиканський прелат підкреслив, що справжній туризм повинен взяти на себе зустріч з реальною спільнотою і так створити місце для ділення і євангелізації.

 


За матеріалами: Radio Watykańskie