//

Турецький суд визнав вбивцю католицького єпископа осудним і здатним постати перед судом

Турецький суд постановив, що чоловік, який зізнався у вбивстві єпископа Луїджі Падовезе (Luigi Padovese), осудний і здатний постати перед судом за вбивство. Тим самим суд скасував попередній висновок про те, що вбивця є неосудним і суду не підлягає, повідомляє CWN з посиланням на AsiaNews.

 

Після ряду слухань та експертизи - медичної і психіатричної - суд ухвалив, що Мурат Алтун, повинен бути притягнутий до суду, незважаючи на те, що його адвокати стверджують, що він страждає психічним розладом.

 

У грудні минулого року суд визнав, що заява адвокатів є підставою для припинення подальшого розслідування цієї справи. Однак повторний медичний огляд обвинуваченого призвів до скасування цього рішення.

 

Алтун був арештований незабаром після звірячого вбивства єпископа Луїджі Падовезе 2 червня 2010. Обвинувачений, який був шофером прелата, зізнався, що саме він перерізав горло єпископа.

 

Лідери Католицької Церкви в Туреччині виступають за ретельне розслідування обставин вбивства і стверджують, що, можливо, Алтун пов'язаний з радикальними ісламськими угрупованнями. Очевидці відзначають, що після вбивства католицького єпископа Алтун вигукнув: «Аллах Акбар!» Отже, злочин міг бути скоєний не психічно хворим одинаком, а стало спланованою акцією, спрямованою проти християн Туреччини.

 

За матеріалами www.sedmitza.ru