//

Турецькі і албанські мігранти вимагають змінити нетолерантний прапор Швейцарії

Група адвокатів у Швейцарії, що складається з мусульман, вимагає змінити нетолерантний прапор країни, в яку вони переїхали. Білий хрест, як виявилося, ображає почуття  альтернативно віруючих і асоціюється з хрестовими походами. Натомість турецькі та албанські мігранти (їх у Швейцарії близько 400 тисяч на 7-мільйонне населення) запропонували прапор Гельветичної республіки, який був у кантонах державним ... цілих 5 років, під час окупації Швейцарії наполеонівської Францією на межі XVIII-XIX століть.

 

Першим запропонував прибрати хрест з швейцарського прапора віце-президент асоціації іммігрантів Secondos Plus Івіца Петрушіч. «Хрест не підходить сьогоднішній мультикультурній Швейцарії», - оголосив емігрант з колишньої Югославії. Ідея Петрушіча знайшла широку підтримку серед швейцарських іммігрантів, більшість з яких - не біженці з Північної Африки, а переселенці з «благополучної» Туреччини і мусульмани з територій колишньої Югославії. Багато хто з них, покинувши осоружну батьківщину, щільно осіли в країні, обзавелися сім'ями і бізнесом. Тільки от невдача ... Вони ніяк не хочуть абсорбуватися.

 

При цьому, однак, вони хотіли б абсорбувати оточуючих. І навіть знають, що треба зробити в першу чергу. Наприклад, поміняти прапор на приємний їх окові: «Використовувати прапор Гельветичної республіки в зелених, червоних і жовтих кольорах, який схожий на прапори Гани і Болівії». При цьому, вибираючи країну для проживання, турки і албанці не побажали поїхати в Гану, віддавши перевагу держава з «нетолерантною» символікою.

 

Самим вибором прапора прихильники «легального джихаду» зробили недвозначну заяву про свою роль у країні, яка їх прийняла. Адже Гельветична республіка була створена окупаційною владою наполеонівської Франції ... З 1798 по 1803 роки кантони були позбавлені суверенітету, і на території країни почалася громадянська війна, яка привела до повалення республіканського уряду і поверненню кантонам їхніх суверенних прав, а Швейцарії - статусу федерації. Серед обіцянок французького окупаційного уряду була і свобода віросповідання ...
Від ідей мусульманських юристів виграли тільки швейцарські праві, які раніше домоглися заборони на будівництво мінаретів в гірській країні. У жовтні будуть чергові парламентські вибори і права Швейцарська народна партія висунула близько 200 кандидатів. На прапорі ШНП (див. на фото) три білі вівці, що стоять на полі національного прапора, викидають геть чорну вівцю. А у передвиборній програмі цього року значиться обіцянка депортувати злочинців-іноземців і зупинити масову імміграцію. Крім того, «народники» обіцяють не допустити приєднання Швейцарії до Євросоюзу.

 

Народна Швейцарська партія, один з основних борців з ісламізацією країни, дуже різко відреагувала на «антихрестовий» похід, погрожуючи підняти хвилю протесту. Заодно вони скористалися цим приводом і зуміли провести через Національну раду 101 голос проти 77 незгодних заборону закривати обличчя в громадських місцях. Заборона поширюється не тільки на мусульманський одяг, а й на шапочки з прорізами для очей, бандани зав'язані на обличчя та інші «прикраси», які люблять використовувати «ліві» активісти під час своїх акцій.
Депутати «правої» партії народників спиралися на федеральний закон Швейцарії, який забороняє громадянам приховувати особу, оскільки це суперечить інтересам внутрішньої безпеки. Виняток закон робить для «фестивалів і свят, які передбачають носіння масок та інших аналогічних аксесуарів».

 

Тепер, якщо «правим» вдасться провести заборону через Раду Кантонів, другу палату парламенту (вже одного разу відмовилася забороняти закриті обличчя мусульманських жінок), а також отримати схвалення уряду, то Швейцарія стане четвертою європейською країною, в якій заборонено появу в паранджі в громадських місцях.

 

Франція першою серед європейських держав ввела заборону на носіння паранджі. Через кілька місяців подібний законопроект прийняла Бельгія, а в середині вересня 2011 року - Нідерланди.

 

За матеріалами: Новый Регион 2