//

Туніс може стати демократичним

Архиєпископ Тунісу Мароун Лаххам сподівається, що Туніс буде першою арабською країною в Північній Африці, яка запровадить демократичний устрій.


Становлення демократії архиєпископ вважає основним викликом цьогорічних виборів, які мають відбутись  у червні. «Туніс може дати приклад компатибільності ісламу з сучасністю. Жителі Тунісу не є фанатиками, але поміркованими мусульманами»  - сказав архиєпископ під час зустрічі німецьких та туніських єпископів.


Єрарх звернув увагу на те, що реальний рівень корупції в державі став видимий  лише після революційного повстання. 40% економіки контролювала дружина президента Бена Алего, який втік закордон. Такий стан не можливо було витерпіти. На жаль, від початку революції економіка Тунісу перебуває в застої, особливо туризм, в якому працювало 450 тисяч молодих людей.

За словами архиєпископа Тунісу кількість емігрантів з країни потроїлась з часу революційних подій, в той же час країна прийняла понад 120 тисяч втікачів з Лівії, які походять з інших африканських країн.
«Захід повинен вважати на те, щоб визвольний рух в Лівії не переродився в рух опору проти військової інтервенції» - попередив арх. Мароун Лаххам.

За матеріалами: ЕКАІ