//

Цілком можливо, що Святіший Отець відвідає Філіппіни

 У січні 2016 р. Святійший Отець, швидше за все, прибуде на Філіппіни для участі в 51-му Міжнародному Євхаристійному Конгресі, який відбудеться в Себу, повідомив голова єпископської конференції Філіппін, Архиєпископ Себу Хосе Пальма. Він розповів, що отримав з Ватикану прохання про перенесення дати проведення Конгресу з травня на січень у зв'язку з тим, що навесні Папа Франциск має інші, вже заплановані зустрічі.

 

Це буде четвертий візит Римського Понтифіка на Філіппіни: 27-29 листопада 1970 р. найбільшу католицьку країну Азії відвідав Павло VI, двічі там був Іван Павло II – 17-22 грудня 1981 р. і 12-16 січня 1995 р.

 

Міжнародний Євхаристійний Конгрес відбудеться під гаслом "Христос у вас, надія слави". Філіппіни вже вдруге прийматимуть цей міжнародний форум: 3-7 лютого 1937 р. під гаслом "Євхаристійне апостольство для місій" тут відбувся 33-й Міжнародний Євхаристійний Конгрес.

 

Себу, що нараховує трохи більше 800 тис. жителів, є п'ятим за величиною містом на Філіппінах, але як муніципалітет, який поєднує близько 10 невеликих містечок з понад 2,5 млн. жителів, він є другим в країні після Маніли.


За матеріалами http://be.radiovaticana.va