//

Церкви Центральної та Східної Європи на службі потребуючим

З 16 по 19 листопада 2011 року у Міжнародному освітньому центрі ім. Й. Рау, який знаходитьсь у Мінську, Білорусія, відбувається міжнародна екуменічна конференція «Церкви на службі потребуючим. Можливості співпраці з нецерковними організаціями».

 

У роботі екуменічної конференції беруть участь представники Римсько-Католицької Церкви, Української Греко-Католицької Церкви, Православних Церков, Євангелічно-Лютеранської Церкви, а також представники ООН, білоруської влади, різних суспільних та гуманітарних організацій, які займаються справою служіння потребуючим.

 

На початку конференції з вітальними словами до учасників звернулись глави провідних християнських конфесій Білорусії: митрополит Філарет (Білоруська Православна Церква); митрополит Тадеуш Кондрусевич (Римо-Католицька Церква); архімандрит Сергій Гаєк (Білоруська Греко-Католицька Церква); єпископи Лютеранської та Баптистської Церков.

 

Після цього прозвучали тематичні доповіді: «Соціальне служіння в Білорусії»; «Церква і бізнес: шляхи співпраці»; «Соціальна відповідальність Церков»; «Партнерство держави, бізнесу та Церкви».

 

Також учасники конференції поділились своїм особистим досвідом соціального служіння у Польщі, Україні та Німеччині. Про українські реалії праці конфесій в соціальній сфері розповів голова правління Інституту релігійної свободи (Київ) п. Олександр Заєць.

 

З благословення Блаженнішого Святослава (Шевчука) Українську Греко-Католицьку Церкву на цій міжнародній екуменічній конференції представляє о. Ігор Шабан, голова Комісії Християнської Єдності.

 

Конференція організована міжнародною групою «Примирення — завдання Церков в Україні, Білорусі, Польщі й Німеччині».

 

Довідка: Міжнародна екуменічна робоча група «Примирення» існує вже понад 10 років. Група об'єднує офіційних представників православних, лютеранських, римсько-католицьких та греко-католицьких Церков Центральної та Східної Європи. Декілька разів на рік представники цієї групи (делегати Церков) зустрічаються для обговорення сучасних екуменічних справ. Головною метою групи є досягнення примирення між народами та Церквами.

 

Джерело: ecumenism.com.ua