//

Церква вбачає в сучасній кризі етичний аспект

Причиною глобального економічного колапсу є відсутність етики між окремими особами та організаціями, – таку думку висловив кардинал Освальд Грасіас, президент Конференції католицьких єпископів Індії, а також генеральний секретар федерації конференції азіатських єпископів. Він був присутній на конференції з світової господарської системи, яка була проведена в Бангалорі на півдні Індії за ініціативою Папської ради з культури.

 

«Властиве функціонування глобальної економіки вимагає фундаментальних цінностей і загального кодексу етики на основі віри і розуму», – сказав кардинал Грасіас. Він вважає, що уряди повинні враховувати ті підприємства, діяльність яких буде мати негативні наслідки в соціальній сфері, або в природі.

 

Аналогічну думку висловили й інші учасники конференції, вказуючи на зростання корупції, внаслідок відсутності моральних гальм серед учасників ринку. Тому часто зловживають політичною владою та економічною політикою. Через це такі важливі зараз ініціативи зі сприяння розвитку ділової етики та сталого розвитку.

 

За матеріалами: Radio Watykańskie