//

Церква в США проти нового закону про медичне забезпечення

Католицька Церква США активно протестує проти проекту департаменту здоров’я, який передбачає обов’язкове покриття витрат на хірургічну стерилізацію і аборт, протизаплідні засоби а також консультації щодо «репродуктивних можливостей жінки».

 


Ламанням совісті і підняттям ідеології смерті понад спільне добро назвала Церква у США цей проект. Дискусія щодо запропонованих адміністрацією Барака Обами змін триває в штатах вже декілька тижнів.  Зміна закону особливо небезпечна тому, що стосуватиметься також церковних інституцій охорони здоров’я.

 


«Проект небезпечний, оскільки спротив сумління, згідно нього, може зобов’язувати католика лише відносно іншого католика, і не міг би застосовуватись щодо людей інших поглядів. Це нас турбує, тому ми противимося цим змінам. Працівники церковних закладів охорони здоров’я повинні мати забезпечене право спротиву сумління…Бачимо, наскільки сильно запропоновані зміни направлені проти життя. Багато, якщо не більшість американців, точно не вважають аборт чимось «здоровим чи лікувальним» для нікого, а особливо для ненароджених дітей »- сказав кардинал Даніель ДіНардо, глава комісії американського єпископату в справах оборони життя.

 

За матеріалами: Radio Watykanskie