//

Церква в Португалії хоче свободи шкіл

"Свобода не може бути привілеєм багатих", - вважають португальські єпископи. Вони виступили проти значного скорочення державних витрат на недержавні школи.

 

"Без державної підтримки для шкіл і сімей тільки багаті люди можуть в повноті використати право на навчання", - сказав 15 лютого після завершення в Фатімі засідання Постійної Ради єпископів речник О. Мануель Моруяо. Він зазначив, що переважна більшість португальських сімей мають низькі доходи, і це означає, що вони позбавлені права вибору школи, яка відповідає їхнім переконанням і цінностям. Держава повинна забезпечити батькам право, згідне з конституцією, щоб вони самі могли робити вибір освіти, яку вони хочуть дати своїм дітям.

 

"Наполягати на альтернативи в галузі освіти не означає просити про послугу, а - вимагати виконання закону," - сказав представник португальського єпископів.

 

Також він піддав критиці "освітній державний абсолютизм". Він підкреслив, що державне фінансування шкіл служить для соціального добробуту всієї країни, а особливо для добра родин і учнів.

 

За матеріалами Radio Watykańskie