//

Церква в Німеччині засуджує відродження нацизму

Церква в Німеччині рішуче засудила злочини, які скоїли групи неонацистських емігрантів. Голова єпископату Архиєпископ Роберт Цолліч запевнив іноземців у Німеччині про підтримку Церкви і закликав уряд та громадськість до більшого розуміння та громадянської мужності. Щодо цієї справи також виступив ординарій дрезденсько-мейсенської єпархії, на території якої викрили діяльність великої неонацистської групи.

 

Єпископ Йоахім Рейнелт сказав, що неонацисти намагаються  здобути союзників дуже хитрим способом, пропонуючи першу медичну допомогу людям у важких ситуаціях. "Нещодавно виявили випадки вбивства іноземців, що показало справжнє обличчя неонацизму", – сказав ординарій Дрездена.

 

Саме на території його єпархії, в Цвіккау, понад 13 років діяла група терористів під назвою Націонал-соціалістичне підпілля. Її членів звинувачують у вбивстві в 2000-2007 роках дев'ятьох підприємців турецького і грецького походження, а також  німецької поліціянтки. З’ясування цієї справи ускладнюється підозрами, що діяльності організації сприяла німецька контррозвідка.

 

Єпископ Йоахім Рейнелт закликав до публічних дебатів, щоб більше проінформувати громадськість щодо відродження неонацизму. У контексті цьогорічної беатифікації о. Aлойза Aндріцкого, якого вбили в концтаборі, єпархія Дрездена широко інформувала про злочини нацистів і про те, що така ідеологія, як і раніше, присутня. Єпископ Рейнелт, однак, наголосив, що громадськість має стежити за роботою правих і лівих екстремістів.

 

За матеріалами: Radio Watykańskie