//

Церква в Мексиці засуджує вбивство журналісток

Архиєпископ Мехіко, кардинал Норберто Рівера Каррера, засудив вбивство двох відомих мексиканських журналісток: Рочи Гонзалез Трапаги і Марчели Ярче Вівероса.

 

Кардинал звернувся до уряду країни із закликом більш серйозно ставитися до "охорони безпеки громадян, їхнього майна і всього суспільства". Єрарх сподівається, що вбивці журналісток будуть знайдені та отримають суворе покарання за скоєний злочин. "Наша країна має право жити в мирі, обов'язком уряду є те, щоб це право стало реальністю", – зазначив Архиєпископ Мехіко. Єрарх наголосив, що гарантування права на світі є необхідною умовою для справжнього прогресу і розвитку народів. Кардинал висловив співчуття рідним і друзям убитих журналісток і закликав віруючих молитися за жертви.

 

Мексика вважається найнебезпечнішою країною в Латинській Америці. Журналісти також дуже часто стають жертвами нападів злочинців. З 2000 по 2010 рік в Латинській Америці було вбито близько 80 працівників ЗМІ. Тільки 2011 року жертвами вбивць стали 8 журналістів.

 

За матеріалами Ватыканскае радыё