//

Церква в Іспанії провадить благодійну діяльність і під час кризи

Новий душпастирський план Церкви в Іспанії та програму весняної сесії єпископату обговорюватимуть на засіданні Постійної ради іспанських єпископів. Дводенне засідання почалося вчора в Мадриді.

 

Одним з основних пунктів є затвердження тексту нового пастирського плану, який буде представлений на квітневій сесії пленарного засідання єпископату, присвяченого  Новій Євангелізації.


Єпископи також поінформували про перебіг підготовки до Конгресу Душпастирства Молоді, де підіб’ють підсумки мадридських ВДМ у серпні 2011 року.


Важливим пунктом порядку денного буде допомога історичним храмам, Рада ознайомиться з економічним станом і зробить потрібні призначення.


Єпископи задоволені результатами податкової кампанії «Xtantos», оскільки на 200 тис. осіб збільшилася кількість тих, хто призначив частину суми податку на потреби Церкви.


Завдяки благодійній та громадській діяльності Церкви, нецікавій, на жаль, для засобів масової інформації, держава економить мільйони євро на рік. У теперішній кризовій ситуації державні установи соціальної допомоги часто скеровують людей до місцевих відділень Карітасу.


За матеріалами: Radio Watykańskie