//

Церква в Іспанії готується відзначити День життя 25 березня

«Життя будь-якої людини священне і милостиве, а захищати життя є нашим обов'язком»: з такою відозвою звернулися до віруючих іспанські єпископи з нагоди початку Кампанії за життя - 2011. Її цьогорічна тема свідчить: «Завжди є привід для того, щоб жити». День життя відзначатимуть 25 березня.

 

Підготовка до нього ведеться за допомогою інформаційних і літургійних посібників з метою сприяти найширшому поширенню «голосу» Церкви, направленого, в першу чергу, до хворих і страждаючих, а також до всіх тих, хто «не в змозі бачити, наскільки цінне життя» навіть в найважчі моменти.

 

Тому в період моральної і соціальної кризи Іспанська єпископська конференція має намір просувати послання надії і заохочення. Згідно з Комісією єпископату у справах сім'ї і захисту життя, наш час наповнений «тьмою, яка не дозволяє бачити велич і красу кожного людського життя, навіки любленого Богом». На думку єпископів, «ця нездатність бачити священну і абсолютну гідність людського життя поширюється на всі моменти існування, під час яких людина стикається зі своєю крихкістю».

 

У посланні єпископів вказано, що «в ці важкі моменти багато хто не в змозі бачити, наскільки цінне життя, навіть коли воно супроводжується важкими хворобами, розумовою або фізичною неповноцінністю, періодами бідності, самітності і слабкості, які властиві старості і наближенню кінця існування». Перед лицем цієї крихкості людини Церква закликає віруючих розвивати і підтримувати систему солідарності: «Коли суспільство не бачить сенс страждання або людської крихкості і залишає людей в їх самітності, як члени Церкви ми відчуваємо себе зобов'язаними відповісти з Христовою любов'ю і відродити в людях надію». Ці люди, написано в кінці відозви, «відчувши себе любленими і не самотніми в своєму стражданні, здатні пересилити обман і біль і знайти привід для того, щоб жити».

 

Для підготовки до дня життя в парафіях будуть роздані 50.000 інформаційних брошур, а на вулицях і площах буде розвішано 15.000 плакатів кампанії «За життя - 2011». Окрім цього був знятий ролик тривалістю в дві з половиною хвилини, який показує не лише 4 ситуації страждання, але і як можна відповісти на ці страждання любов'ю і турботою.

 

 

Для створення ролика були запрошені добровольці, а не професійні актори. У зйомках також брав участь футболіст Андрес Іньєста, який своїм голом допоміг іспанській команді виграти чемпіонат минулого року в Південній Африці.

Офіційний сайт кампанії http://www.siemprehayunarazonparavivir.com

 

Джерело: Радио Ватикан