//

Церква в Індонезії сприяє боротьбі з корупцією

Сьогоднішня "L'Osservatore Romano" звертає увагу на те, що невелика, але дуже активна громада католиків в Індонезії включилася в боротьбу з корупцією. Для Індонезії це проблема є дуже актуальною, оскільки за її рівнем вона займає друге місце в Азії після Камбоджі.

 

Єпископська Конференція країни у співпраці з неурядовими організаціями провела ряд заходів, присвячених боротьбі з цією громадською проблемою. У них взяли участь багато священиків, представники громадських організацій і підприємці. Їх учасники спільно поміркували про методи боротьби з корупцією та про "Програму морального лідерства", яка вже діє на сусідніх Філіппінах з ініціативи єзуїтів. Вони вирішили створити співтовариство лідерів, які будуть власним прикладом свідчити про вирішення цієї проблеми. У перспективі планується, що до спільноти приєднаються всі католики країни, і таким чином рух проти корупції стане по-справжньому масовим.

 


Ще в 2006 р. індонезійський єпископат видав своє перше послання проти корупції і запропонував проводити зустрічі, присвячені цій темі. Один з місцевих католицьких лідерів, Ронні Амарада зазначив, що "католики, для того, щоб мати довіру і повагу в економічній сфері, повинні діяти в дусі боротьби з корупцією і поширювати його".

 

За  матеріалами: radiovaticana.va