//

Церква в Бразилії засудила корупцію і безкарність

Корупцію і безкарність, які поширюються у Бразилії, засудив місцевий єпископат. Єпископи закликали шанувати етику в публічному житті, а також ставити в центр політичної і адміністративної діяльності спільне добро, а не приватні інтереси. Це звернення знаходиться у документі, який видано на завершення засідання Ради Єпископату Бразилії 20-22 червня.

 


Теперішня ситуація в Бразилії ставить під сумнів достовірність інституції держави, яка має конституційний обов’язок боротися з корупцією і безкарністю – підкреслюють автори звернення. Далі єпископи цитують фрагмент документу «Етика, особа і суспільство», виданий 19 років тому: «Як можна не засуджувати злочинність тих, хто привласнює собі велетенські суми з публічних інституцій, викликаючи таким чином скандали і обурення людей, для яких ці гроші були призначені».

 


За роки, які минули, ситуація породжує ті самі побоювання, тому у сьогоднішньому посланні зазначено: «Почуття справедливості завжди присутнє у свідомості бразильського народу, не погоджується із розкраданням спільного добра тими, яким вдається втекти від карної відповідальності, таким чином спричиняючись до загального відчуття того, що справедливість не є така сама для всіх!»

 


Люди, які займаються політикою, не можуть забувати, що вони перебувають на службі державі і суспільству. Вони не можуть плутати суспільне з приватним, оскільки таке відношення є тяжким злочином – пригадали бразилійські єпископи.

 

За матеріалами: radiovaticana.org